Kolsyreis - All information om Kolsyreis

Var köper jag kolsyreis?

Var köper jag kolsyreis?

Kolsyreis kan man köpa lite runt om i Sverige men klart lättast är att hitta den i storstäderna Stockholm, Göteborg och Malmö. Det finns dock inte så många som tillverkar kolsyreis och hållbarheten på kolsyreis är bara några dagar. Därför är det bäst att köpa nytillverkad torris som inte fraktats 1-2 dagar.

Försäljare av torris, kolsyreis och kolsyresnö

När du ska köpa kolsyreis, eller torris som det också kallas, finns det ett par större och några mindre tillverkare, leverantörer och försäljare av isen. Vad som är viktigt är att du köper torrisen direkt i från något företag som själva tillverkar den eftersom det tar tid annars att frakta den i flera led och kolsyreis håller bara några dagar.

Några av de som säljer torris och där du kan köpa din kolsyreis är:

Var köper jag kolsyreis?

Leveranstid av kolsyreis

Om du ska köpa mindre kvantiteter kolsyreis måste du göra det lokalt men om du beställer stora mängder torris kan denna fraktas längre. Större kvantiteter räknas 200 kg och uppåt och denna kolsyreis används normalt för blästring.Pris och kostnad för kolsyreis

Var köper jag kolsyreis?

Priser på kolsyreisen varierar ganska mycket beroende på mängd is samt även om du ska få den hemfraktad. Nedan finns en del riktlinjer för ungefärliga priser på kolsyreisen.

  • 5 kg kolsyreis i frigolitlåda - 250-500 kr
  • 10 kg kolsyreis i frikylväska - 600-1000 kr
  • 20 kg kolsyreis i frigolitlåda - 700-1200 kr
  • Torris i lösvikt - 25-50 kr/kg
  • Det går att köpa lådor med kolsyrepellets upp till 400 kg eller block av kolsyreis på 500 kg